Excite

Zeker 30 miljoen schade door jaarwisseling

  • © Getty Images
De overgang van het oude naar het nieuwe jaar heeft een schadepost van zeker 30 miljoen euro opgeleverd. Hoe groot de totale kostenpost gaat worden is nog niet bekend, omdat men op dit moment nog niet weet hoe het zit met de medische kosten en schades voor scholen en bedrijven. Die zullen waarschijnlijk in de komende dagen bekend worden.

Alleen particuliere woningen en auto's raakten al voor dertien miljoen euro beschadigd door vuurwerk en vandalisme. Vorig jaar zat dit bedrag nog op 9 miljoen. Dat betekent dat er dit jaar aanzienlijk meer schade gerapporteerd is. Dit kwam naar voren uit de cijfers van het Centrum voor de Verzekeringsstatistiek (CVS) van het Verbond van Verzekeraars.

Met name de branden in Uden en Alkmaar zullen voor veel schade zorgen. Daarnaast waren er branden in Tilburg, Den Haag en verschillende andere steden. Dit jaar was er voor het eerst een vuurwerkverbod dat aangaf dat vuurwerk pas vanaf 18:00 mocht worden aangestoken. Daarnaast hadden meer dan 35 gemeenten tenminste één vuurwerkvrije zone.

Dat er toch zoveel schade is, is volgens het Verbond van Verzekeraars vooral te danken aan het feit dat de jaarwisseling erg droog was, waardoor mensen meer en langer vuurwerk afstaken en er over het algemeen ook veel meer mensen op straat waren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021