Excite

Zaterdag mogelijk natte sneeuw

  • © Getty Images
Het wordt dit jaar in Nederland waarschijnlijk geen witte kerst, maar net na de kerst is er wel grote kans op sneeuw. Zaterdag zou er op verschillende plekken in Nederland natte sneeuw vallen. Verder wordt het ook een onstuimige dag, zo meldt Weeronline.nl.

Het zachte winterweer waar we tot nu toe van hebben kunnen genieten laten we op deze manier langzaam achter ons. Vanaf woensdag trekt er een regengebied over Nederland en dat wordt opgevolgd door koudere lucht. Eerste kerstdag wordt vooral erg bewolkt. Ook is er af en toe een bui met kans op onweer en hagel. Tweede kerstdag is rustiger, dan kan er lichte vorst voorkomen en zijn er zonnige perioden.

Zaterdag trekt er een depressie over ons land en is er vooral veel regen. Later op de dag zou hier ook natte sneeuw bij komen. Het KNMI bevestigt dit en zegt dat er voor zaterdag een vrij grote kans is op veel wind en aanzienlijke sneeuwval.

Na het weekend blijven de koudere temperaturen aanhouden en zal er 's nachts steeds vaker sprake zijn van nachtvorst. Overdag blijven de temperaturen dan steken rond de nul graden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021