Excite

Wintertip: op bezoek bij de kerstman

  • © Getty Images
Ga jij met de kerstdagen liever ergens anders heen? Overweeg dan eens om de kerstman te bezoeken in Santa Village, in Fins Lapland. Dat hoeft overigens niet per se met de kerst; de kerstman is het hele jaar aanwezig. Santa Village ligt in de buurt van Rovaniemi en is een echt dorpje.

Misschien heb je al eens een brief naar de kerstman geschreven. Veel mensen wachten zo lang op antwoord, dat ze denken dat de kerstman niet bestaat. Zo ligt het niet helemaal; hij krijgt namelijk met de feestdagen maar liefst 30.000 brieven per dag. Alles beantwoorden lukt dus niet direct. Alle post wordt verwerkt door het eigen postkantoor van de kerstman, waar hij geholpen wordt door zijn vrolijke elfen.

Natuurlijk hoef je niet alleen voor de kerstman naar Lapland. Als je er toch bent, dan kun je bijvoorbeeld een mooie tocht met een sneeuwscooter maken, of een huskysafari beleven. Ook bijzonder is een bezoek aan de Ranua Zoo, de hoogstgelegen dierentuin ter wereld, met onder meer 60 soorten arctische dieren. Zoek je het liever wat minder hoog, dan kun je ook een dag meevaren op een ijsbreker op de Oostzee.

Als afsluiter mag het beleven van het poollicht natuurlijk niet ontbreken. Hoewel er geen garanties gegeven kunnen worden over of het poollicht zichtbaar is, is de kans vrij groot. Eventueel kun je hiervoor nog een gids inschakelen, die je precies vertelt waar en wanneer de kans op het zien van het poollicht het grootst is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021