Excite

Weg met de kerst: de leukste tips

Van de kerstdagen wil je toch het liefst iets speciaals maken. Dat kun je doen door de hele familie uit te nodigen voor een lekker diner, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om lekker weg te gaan met de kerst. Een weekend kerstshoppen in wereldsteden als Londen of New York bijvoorbeeld! Weg met de kerst heeft één nadeel: je moet het goed plannen, anders kan het zomaar zijn dat een ander je voor is!

Je weekend of week weg tijdens de kerstdagen kun je dan ook maar het beste echt vroeg van tevoren reserveren. Bijvoorbeeld al in de zomervakantie, als niemand nog met de kerst bezig is. Als de dagen korter en kouder worden, zal het idee bij meer mensen op komen en wordt het veel moeilijker om een goede deal te maken.

Bedenk ook vooraf vast wat je budget is en wat je wilt van je kerst. Wil je juist lekkere klimaten opzoeken, wil je eigenlijk helemaal niets met de kerst te maken hebben, of wil je juist volop genieten van de kerstsfeer? Al die doelen vragen natuurlijk om een wat andere benadering. Je kunt ook kijken naar wat er allemaal te doen is op de plek van bestemming. In veel landen worden speciale kerstmarkten gehouden die zeker een bezoek waard zijn. Verder houden veel winkels en bezienswaardigheden speciale kerstopeningen.

Houd er wel rekening mee dat je waarschijnlijk altijd iets duurder uit zult zijn als je een echte kerstbestemming boekt, of bijvoorbeeld een kerstarrangement. Aan de andere kant spaar je natuurlijk ook veel geld uit; houd zelf maar eens bij wat je normaal gesproken uitgeeft aan de kerstdagen!

Afbeelding: Flickr account MSVG

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021