Excite

Waar Vind Je De Leukste Sneeuwfestivals?

Over de hele wereld vinden er boeiende sneeuwfestivals plaats, met ijssculpturen, vele activiteiten en speciale gebeurtenissen. Er zijn sneeuwfestivals in Japan, China en de Verenigde Staten. Een ideale manier om er eens lekker uit te gaan.

Een witte kerst is in Nederland nogal onwaarschijnlijk, maar in andere landen is het de gewoonste zaak van de wereld. Op veel plekken ligt er namelijk in de winter een dik pak sneeuw. Op veel plekken kun je daarom ook speciale Sneeuwfestivals vinden. Er zijn dan bijvoorbeeld ijssculpturen en leuke activiteiten te vinden. Een leuke manier om de kerst te vieren dus.

Er is bijvoorbeeld een sneeuwfestival in Japan, het Hokkaido Sapporo Snow Festival is niet in December, maar pas in februari. Toch is het de perfecte manier om nog even terug te gaan in de kerststemming. Er zijn ijssculpturen van zeker 15 meter hoog. ’s Avonds zijn deze sculpturen verlicht, wat er prachtig uitziet.

Ook Susukino vindt plaats in Japan. Er zijn dan veel sneeuwsculpturen te zien in verschillende thema’s. Het ziet er allemaal levensecht uit en is dan ook zeker de moeite waard om te bekijken.

Het Alpine Parade of Lights and Snow Festival is jaarlijks in San Diego, een stad in de Amerikaanse staat Californië. Dit festival is wel in december en staat geheel in het teken van kerst. Alles is mooi verlicht en er zijn veel bijzondere kerstactiviteiten.

In China begint rond half januari het Beijing Longqing Gorge Ice and Snow Festival. Dit duurt ruimt een maand. Je kunt er prachtige ijssculpturen zien, maar je hebt er ook de mogelijkheid om te bungeejumpen of om vanaf een speciale hoogte het evenement te bekijken.

Wil je toch liever in Nederland blijven? In sommige hallen wordt de kerststijl ook nagemaakt en kun je ijssculpturen vinden.

Afbeelding: Flickr account randihausken

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021