Excite

Weer eens wat anders: een tapas kerstpakket

In Nederland vind je tegenwoordig op elke hoek van de straat een tapasrestaurant. Het eten van tapas is in een paar jaar tijd razend populair geworden. Waar komt het ook alweer vandaan? Uit Spanje natuurlijk. Het woord tapas komt van tapar, oftewel bedekken. Dat klinkt niet gelijk heel logisch. Verondersteld wordt dat tapas zijn ontstaan uit de gewoonte om een glas wijn letterlijk af te dekken met een hapje of broodje.

In ieder geval weet iedereen inmiddels dat het om Spaanse aperitiefhapjes gaat. Hoewel het in Nederland de gewoonte is om tijdens het diner allerlei verschillende soorten tapas te bestellen, zodat je in feite je eigen buffet samenstelt. In Spanje is het meer bedoeld als eetlustopwekkend hapje, voorafgaand aan het diner.

Feliz navidad

Omdat het in Nederland inmiddels zo populair is geworden, is het natuurlijk ook leuk om daarop in te spelen met kerstpakketten. Dit kan natuurlijk door een dinerbon bij een tapasrestaurant cadeau te geven. Kijk bijvoorbeeld eens op tapas-y-mas.nl.

Maar natuurlijk is tapas zelf maken ook leuk! Je zou een kant-en-klaar tapaspakket kunnen bestellen. Op kerstpakkettenplaza.nl wordt bijvoorbeeld een leuk houten kistje aangeboden met allerlei heerlijke tapasingrediënten. Natuurlijk zit er ook een receptenboekje bij zodat je precies weet wat er met die ingrediënten moet gebeuren.

Zelf samenstellen

Werk je in een kleinschaliger bedrijf of organisatie met maar een aantal medewerkers, dan is het ook leuk om het pakket zelf samen te stellen. Wil je het goedkoop houden, dan kom je een heel eind bij de Xenos en de HEMA. Ga je voor iets luxere producten, kijk dan eens op oilvinegar.com.

Een tapas kerstpakket valt gegarandeerd in de smaak!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021