Excite

Sinterklaas rap vervangen door kerst

Sinterklaas verlaat vandaag het land, maar de meeste ondernemers hebben vannacht hun winkels alweer omgebouwd tot kerstparadijzen. Hoewel je misschien zou denken dat in crisistijden bezuinigd wordt op al die kerstaankopen is niets minder waar. Maar liefst 88 procent van alle Nederlanders zegt het huis op te fleuren met een kerstboom en andere kerstaccessoires. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau in opdracht van een tuincentrum.

Kerstversieringen

Bijna alle Nederlanders investeren in kerstdecoraties, blijkt hij het onderzoek. Bij grote bedragen zijn het vaker de mannen die de kerstversiering inkopen. Zelfgemaakte kerstspulletjes worden zowel door mannen als vrouwe geknutseld. Verder geeft 13 procent van de ondervraagden aan wel eens jaloers te zijn op de kerstdecoraties van de buren.

Familiefeest

Het vieren van kerst blijft niet alleen bij een kerstboom of leuke spulletjes in huis. 87 procent van de Nederlanders viert het feest door familie uit te nodigen en gezellig samen te eten. Voor 58 procent is kerst dan ook het familiefeest bij uitstek.

Kerstkaarten

Dat kerst een tijd is om aan anderen te denken blijkt ook uit cijfers van PostNL. Uit onderzoek in 18 Europese landen is gebleken dat Nederlanders de meeste kerstkaarten versturen. Maar liefst veertig kerstkaarten per huishouden. Ook bij de Britten, Denen, Finnen en Fransen is het versturen van kerstkaarten populair, maar dan gaat het om zo’n 17 tot 30 kaartjes. In de Zuid-Europese landen worden naar verhouding de minste kerstkaarten verstuurd. In de meeste landen geldt in december een gereduceerd postzegeltarief, waardoor het aantrekkelijker wordt om een kerstgroet te versturen. Alleen in Duitsland zijn de zegels duurder; dit extra geld is voor een goed doel.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021