Excite

Roep om georganiseerd vuurwerk

Vuurwerk afsteken is een echte Nederlandse traditie, maar de roep om strengere regels voor het afsteken van vuurwerk wordt ieder jaar sterker. Zo werd dit jaar een meldpunt geopend voor vuurwerkoverlast. Georganiseerd vuurwerk lijkt een oplossing. Hierbij ligt het afsteken van vuurwerk in handen van professionals.

Problematiek

Oudejaarsvandalen, massale politie-inzet en tienduizenden meldingen bij het overlast meldpunt voor vuurwerk, het lijkt erop dat bijna niemand meer geniet van de traditie om vuurwerk af te steken. Maar is overstappen op georganiseerd vuurwerk wel een oplossing voor de problematiek?

Grote steden

In de grote steden wordt al georganiseerd vuurwerk afgestoken door professionals. Georganiseerd vuurwerk zou volgens kenners mensen trekken die normaal gesproken zelf met vuurwerk aan de slag gaan. Daardoor neemt de overlast af en kunnen op den duur minder hulpdiensten ingezet worden tijdens de nieuwjaarsnacht.

Lange Frans

Lange Frans besteedde in zijn programma Kamervragen aandacht aan de discussie rondom een vuurwerkverbod. Bekijk hier de uitzending terug.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021