Excite

Religieus Kerst vieren doe je in Rome

Rome is de hoofdstad van het katholieke geloof. Het is dan ook niet zo vreemd dat Kerst nooit ongemerkt voorbij gaat in de oude stad. De geboorte van de grondlegger van het katholieke geloof, Jezus Christus, wordt uitgebreid gevierd. En ook moeder Maria komt er niet karig vanaf. Als je op zoek bent naar een religieuze manier om kerst te vieren, dan is Rome absoluut een aanbeveling.

Kerst in Rome begint op 8 december. Dan wordt het feest gevierd van de maagdelijke bevruchting. De Paus gaat naar de Spaanse Trappen om bloemen te leggen bij het beeld van Maria en houdt een mis in de Santa Maria Maggiore. Verder zullen er vanaf dat moment in de hele stad kerststalletjes te zien zijn, zoals degene met levende have en acteurs op het plein van St. Pieter.

Behalve religie is ook de commercie doorgedrongen in Rome. Kerstinkopen doen, daar is de stad uitermate geschikt voor. De stad wordt rijkelijk versiert met Kerst en muzikanten spelen in kerstoutfits in de winkelstraten. Voor echte Italiaanse producten kun je het beste naar Bottega del Cioccolato op de Via Leonina en Fabriano op de Via del Babuino gaan. Veel winkels verpakken je kerstcadeaus gratis in glinsterende verpakking.

Afbeelding: Flickr, Jakob Montrasio

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020