Excite

Recycle je oude kaarsen en maak je eigen sfeerverlichting!

Als je gedurende het jaar kaarsvet verzamelt heb je rond de kerst je eigen sfeerverlichting. ’t Is zo eenvoudig: In plaats van in de prullenbak gooi je restjes kaars en waxinelichtjes niet weg, maar verzamel je ze in een oud blik of een oude tas. Het maakt niet uit welke typen kaarsen: oude bolkaarsen, over tafel uitgevloeide kaarsen, tuinfakkels, geurkaarsen, anti-mugkaarsen, kaarsen in allerlei kleuren.

Als je tas of blik vol is, is het tijd om kaarsen te gaan maken. Het enige dat je moet aanschaffen is een stukje lont, dat je kunt vinden bij de hobbywinkelof online bestelt. Je leegt de waxinelichtjes en sorteert eventueel de kaarsen op kleur. Stukken geurkaars houd je bij de andere kaarsresten als je wilt dat al je kaarsen een beetje zullen ruiken, anders gebruik je ze apart.

Dan neem je een oude pan en een paar oude stevige glazen. Wel opletten dat die niet te bol naar binnen lopen, dan krijg je de kaarsen er niet meer uit – of je moet dat juist willen. De lont laat je met plakband op de bodem en midden over de opening recht door de kaars lopen. (Bij de hobbywinkel kan je ook allerlei materiaal kopen waarmee dit iets eenvoudiger gaat.)

Tenslotte verhit je het kaarsvet, terwijl je goed roert, tot alles gesmolten is, en giet het in de vormen. Een nachtje wachten en je hebt je eigen kaarsen!

Afbeelding: Flickr, OakleyOriginals

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021