Excite

PvdAer stapt op na diefstal kerstpakket

Voor werknemers is een kerstpakket vaak iets om naar uit te kijken. Sommigen willen er zelfs zo graag één dat ze hem stelen van iemand anders. Dat deed PvdA-bestuurslid Theo Maas vorige week in Breda. Het kerstpakket dat hij wilde lag in een buurthuis en behoorde toe aan de ouderenbond ANBO. De ouderenbond was net als Maas erg gehecht aan het kerstpakket en zou zelfs aangifte hebben gedaan van de diefstal.

Maas stapt op

Toen Theo Maas weer nuchter werd kwam hij meteen uit voor zijn misdaad. “Een beetje dom, daar ben ik heel eerlijk in,” zegt Maas in BN/De Stem. Hij beloofde de geleden schade van het verdwenen kerstpakket te vergoeden, maar beraadde zich op zijn zonde en stapte uiteindelijk toch op. “Ik betreur mijn handelen in deze kwestie. Deze actie past een bestuurslid niet. Daarom heb ik besloten mij lopende het onderzoek terug te trekken,” zo staat te lezen op de website van de PvdA Breda.

PvdA respecteert besluit

Het afdelingsbestuur van de PvdA respecteert het besluit. Voorzitter Anja Wassing zegt in het Algemeen Dagblad: “Toen er nog onzekerheid bestond, wilden we niet te snel oordelen. Maar nu Theo heeft toegegeven wat er is gebeurd, zien wij terugtrekking als de enige logische stap.” De reactie is opmerkelijk, omdat Wessing eerder verklaarde dat de dronken diefstal geen gevolgen had voor Maas’ carrière bij de PvdA Breda. Ze zei dat een kerstpakket stelen los staat van de politieke kunde van Maas “omdat die niks te maken heeft met Maas’ functioneren of partijpolitiek.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021