Excite

Populaire kerstdecoraties

Over heel de wereld wordt kerst gevierd. Iedereen versiert tijdens kerst zijn of haar huis. Dat hoort er bij, die decoraties. Van een kerstboom in de kamer tot een kerstster voor het raam. En de kerstman, die maakt ook bij menig huis zijn opwachting. Maar wat zijn nou de populairste kerstdecoraties? Dit is wat wij ontdekten...

Kerstboom: de kerstboom is over vrijwel heel de wereld terug te vinden. Er zijn weinig huishoudens tijdens kerst - waar dan ook ter wereld - waar geen kerstboom staat te pronken. Met lampjes, zilverfolie en kerstballen, een kerstboom is veruit de populairste kerstdecoratie. Of de kerstboom nu een echte boom is of van plastic, een kerstboom hoort er bij.

Kerstman: de kerstman is ook een icoon van kerst geworden. Of het nu gaat om een verlichte versie op het dak, een beeldhouwwerk dat door de sneeuw van de voortuin glijdt met zijn rendieren of een kerstman die onder de brandende zon staat (in landen onder de evenaar, zoals Australië en Brazilië, wordt kerst in het zomerseizoen gevierd), de kerstman is populair. Kinderen en volwassenen over heel de wereld houden van de gezellige dikkerd met z'n baard en rode pak.

Kerstlichtjes: ook verlichting hoort bij kerst. Rode lampjes, blauwe lampjes, gele lampjes, witte lampjes, de straten van menig stadje en dorp zijn flink verlicht tijdens de lange, donkere kerstnachten. Kerst vindt een deel van haar oorsprong in Germaanse lichtfeesten en dat maken al die gezellige, flikkerende lampjes nog eens extra duidelijk tijdens de kerstdagen.

Kerstkrans: de kerstkrans vind je meestal aan de voordeur, of op een andere prominente plek in huis. De kerstkrans is een prachtige versierde krans, vaak gemaakt van takken, kerstballen en linten, die op elegante wijze het kerstgevoel uitstraalt. Zelf knutselen is hierbij zeker aan te raden!

Maretak: de traditie van maretak kennen we niet echt in Nederland en België, maar is in bijvoorbeeld de Verenigde Staten erg populair. Vooral bij stelletjes, want wie onder de maretak staat, mag gezoend worden!

Afbeelding: Flickr, tamburix

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021