Excite

Oudste Kerstmarkt Van Frankrijk: Straatsburg

Het is natuurlijk geweldig om rond de kerstperiode naar verschillende kerstmarkten te gaan. Je kunt dan ideeën opdoen voor de kerst en ondertussen genieten van een gezellige sfeer. In heel Europa zijn talloze kerstmarkten te vinden. Elk heeft een eigen sfeer. De bekendste kerstmarkt van Frankrijk is de kerstmarkt van Straatsburg, ook wel Christkindelsmärik genoemd. Het is de oudste en grootste kerstmarkt van Frankrijk.

De kerstmarkt van Straatsburg is er al sinds 1570. De markt vindt plaats op de verschillende pleinen rondom de kathedraal van de stad. Er is een grote kerstboom op Place Kléber en deze staat er al vanaf midden november. De kerstmarkt is ’s middags al geopend en als het avond wordt is alles mooi verlicht. Er zijn veel kerstkraampjes en doorgaans heeft ieder plein een eigen thema. Er zijn vaak honderden kraampjes van kunstenaars die laten zien wat ze in huis hebben. Maar je vindt er ook kerstdecoraties. Ook leuk is de bredle-markt. Bredles zijn kleine cakejes die traditioneel tijdens de kerstperiode worden gemaakt. Je kunt deze cakejes uiteraard proeven.

Je kunt Straatsburg goed bereiken met het openbaar vervoer of de auto. Er zijn diverse parkeergelegenheden. Ook kun je een hotel boeken om een nachtje in de buurt te blijven. Houd er wel rekening mee dat het erg druk kan zijn tijdens de kerstmarkt en dat de prijzen van de hotels wat hoger kunnen liggen. Soms gelden er echter ook interessante aanbiedingen voor de hotels in de buurt, zodat je voordelig naar de kerstmarkt in Straatsburg kunt.

Afbeelding: defontaines.net

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020