Excite

Ondergrondse kerstmarkt in Valkenburg

In Valkenburg wordt ieder jaar een ondergrondse kerstmarkt georganiseerd. Ook dit jaar staan er weer honderden kraampjes opgesteld in de oude mergelgrotten bij Valkenburg. In zowel de Gemeentegrot als in de Fluweelengrot kun je in de bijzondere setting al je kerstinkopen doen.

Ondergrondse kerstmarkt

Het is dit jaar de 27e keer dat de ondergrondse kerstmarkt wordt georganiseerd in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot. Het is de enige kerstmarkt ter wereld die plaatsvindt in onder de grond. Verspreid door 2000-jaar oude gangen vind je honderden kraampjes met allerlei kerst- en cadeauartikelen. Halverwege de ondergrondse tocht worden bezoekers getrakteerd op een glaasje glühwein. Jaarlijks bezoeken zo’n 120.000 mensen de bijzondere kerstmarkt.

Valkenburg in kerstsfeer

Niet alleen de mergelgrotten zijn in kerstsfeer tijdens de decembermaand. Heel Valkenburg is omgetoverd in een sprookjesachtige kerstsetting met sfeervolle verlichting, kerstbomen en engelen. Iedere woensdag- en zaterdagavond trekt de Christmas Parade door de binnenstad van Valkenburg. Het Theodoor Dorrenplein is sfeervol gedecoreerd met kraampjes met versnaperingen, het huis van de Kerstman en een schaatsbaantje. Verder is in de Wilhelminagrot tot 6 januari Europa’s grootste kerststal Magisch Zand te zien.

Praktische informatie

De kerstmarkt in de mergelgrotten zijn geopend van 16 november tot 23 december. Op weekdagen zijn de kraampjes open van 12.00 tot 21.00 uur en in het weekend kan er gewinkeld worden van 10.00 tot 21.00 uur. De ingang naar de kerstmarkt ligt aan de voet van Nederlands’ bekendste berg de Cauberg. Kosten bedragen 5 euro voor zowel de markt in de Fluweelengrot als in de Gemeentegrot. Bij de VVV Zuid-Limburg is een combikaart te koop voor beide kerstmarkten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021