Excite

Oma’s appeltaart: helemaal zelf gebakken!

Geen appeltaart smaakt zo lekker als die van oma, maar als je je oma niet lastig wilt vallen met jouw taartwensen, dan kun je oma’s recept natuurlijk ook gewoon zelf uitvoeren. Met het volgende recept heb je binnen anderhalf uur een heerlijke appeltaart op tafel!

Verwarm voor je begint de oven vast voor op 220 graden. Smelt een half kopje ongezouten boter in een steelpannetje en voeg drie eetlepels bloem toe. Roer de boter en bloem goed door elkaar, zodat je een soort pasta krijgt. Voeg vervolgens een kwart kopje water, een half kopje witte suiker en een half kopje bruine suiker toe. Breng het gehele aan de kook. Als het mengsel kookt, zet je het gas weer laag en laat je het wat sudderen.

Leg de bodem – die je gewoon kant en klaar kunt kopen, of eventueel zelf maken – op je bakplaat. Vul deze vervolgens met stukjes appel, bij voorkeur Granny Smith. Zorg ervoor dat de stukjes appel een klein stukje boven de rand uitkomen. Leg hier kruislings een aantal slierten deeg over heen. Giet vervolgens het mengsel van suiker en boter voorzichtig uit over de slierten.

Bak de taart vervolgens nog 15 minuten in de voorverwarmde oven, alvorens deze terug te zetten naar 175 graden. Als de oven op 175 graden staat, dan bak je de taart binnen 35 tot 45 minuten verder af. Laat de taart uit de oven nog heel even afkoelen en snij dan het eerste stukje af. Eet smakelijk!

Afbeelding: Flickr account Cameron Nordholm

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021