Excite

Noorderlingen eten meeste oliebollen

  • © Getty Images
Van alle Nederlanders eten de Groningers en Drenten de meeste oliebollen tijdens Oud & Nieuw. Sommige noorderlingen hebben geen moeite met het verorberen van acht oliebollen per persoon. Het landelijke gemiddelde ligt slechts op 3,6 oliebollen, zo geeft het Dagblad van het Noorden aan. Dat baseert zich weer op een onderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van de Staatsloterij.

De smaak van de noorderlingen is ook wat afwijkend. In Nederland houden de meeste mensen van oliebollen met krenten, maar Groningers en Drenten hebben juist liever een gewone oliebol, zonder krenten.

Het meest favoriete drankje om het nieuwe jaar mee in te luiden is - zoals al verwacht kon worden - champagne. De meeste mensen drinken dit echter niet omdat ze het zo lekker vinden, maar vooral uit beleefdheid. De meesten drinken hun glas dan ook niet helemaal leeg en nippen alleen een klein beetje.

Voor het onderzoek werden 2504 Nederlanders van 18 jaar en ouder ondervraagd. Noorderlingen die lekkere oliebollen willen eten, kunnen het beste afreizen naar buurprovincie Friesland. De oliebollen van de bakkerij in Wolvega staan namelijk op nummer 6 in de lijst met beste oliebollen van Nederland. Bakkers uit de eigen provincie komen niet in de buurt van die score.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021