Excite

Nederlandse man geeft meeste geld uit aan kerstcadeau vrouw

  • © Getty Images
De Nederlandse man geeft het meeste geld uit aan een kerstcadeau voor zijn vrouw. Vrouwen pakken dat iets anders aan; zij besteden weer het meeste aan cadeaus voor de kinderen. Dat blijkt uit onderzoek van Groupon onder bijna 1100 respondenten.

Hoewel Sinterklaas nog in het land is, voelen veel mensen al de druk om in te slaan voor de kerstdagen. Overigens is het niet zo dat vrouwen hun man of vriend geen cadeau willen geven, maar ze vinden het gewoon moeilijk om iets voor hem te vinden. Het cadeautje voor man of vriend wordt dan ook meestal pas als laatste aangeschaft.

Meer dan de helft van de Nederlanders verwacht een cadeautje te krijgen en te geven. 11 procent van de mensen die iemand verrast, verwacht niet speciaal iets terug te krijgen. Daarnaast zijn er ook nog veel mensen die vergeten een kerstcadeautje te kopen. Van die mensen geeft 64 procent dat ook eerlijk toe.

Hoewel we niet allemaal iets hoeven te hebben, blijken we wel behoorlijk veeleisend als het gaat om een cadeau. Ruim 60 procent wil niet 'zomaar' een cadeau, maar gaat voor iets dat betekenisvol, attent en persoonlijk is. Overigens lukt dat de meeste gevers ook: zo'n 64 procent waardeert eerder ontvangen geschenken met een 8 of hoger en 22 procent zegt nog nooit een kerstcadeau te hebben gehad dat ze niet hadden willen hebben.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021