Excite

Milieuvriendelijke kerstcadeaus

Originele kerstcadeaus verzinnen is niet gemakkelijk. Soms is het leuk om cadeaus te geven die bij iemand passen. Mensen die veel met de natuur bezig zijn, kun je daarom het beste een natuurvriendelijk cadeau geven. Dit hoeven niet meteen echte natuuractivisten te zijn, maar kunnen dus ook mensen zijn die zich bewust zijn van de omgeving en het milieu. Het is leuk om hen iets te geven dat met hun passie te maken heeft.

Er zijn speciale boeken die zijn gemaakt van gerecycled papier. Hierdoor kost het geen extra bomen om het boek te laten drukken. Behalve boeken heb je ook agenda’s, adressenboeken en notitieboekjes die gemaakt zijn van gerecycled papier. Er zijn ook beautyproducten die je kunt kopen waar de natuur geen schade aan heeft geleden. Kies bijvoorbeeld voor spullen die proefdiervrij zijn en dus niet zijn uitgetest op dieren. Je kunt dit soort producten meestal wel vinden bij reformwinkels.

Er zijn ook andere kerstcadeaus die je kunt geven aan de echte natuuractivisten. Koop speciale letlampen, die beter zijn voor het milieu en ook nog eens lekker lang meegaan. Of koop bijvoorbeeld een trui die niet gemaakt is door kinderen in Afrika. Met een lekkere warme trui kun je geld besparen aan de kachel. Als je wat meer geld wilt uitgeven voor een leuk kerstcadeau, dan kun je ook altijd nog een fiets geven. Zo zal de natuuractivist wat minder vaak in de auto stappen. Er zijn zelfs fietsen die helemaal natuurvriendelijk zijn gemaakt, van materialen waarbij zo weinig mogelijk natuur te leiden heeft gehad.

Afbeelding: Flickr account brian_gautreau

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021