Excite

Massaal op vakantie tijdens kerst

Het mag dan crisis zijn, op onze kerstvakantie wordt niet bespaard. Maar liefst 800.000 Nederlanders gaan op vakantie tijdens de kerstvakantie. Dat meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) maandag. Het aantal vakantiegangers is gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar.

Vakantiegangers binnen- en buitenland

De helft van de vakantiegangers gaat naar het buitenland voor de kerst. De andere helft blijft in Nederland voor de feestdagen. Voor veel mensen is het belangrijk om er op uit te kunnen gaan. Hoewel het aantal vakanties in Nederland gelijk is gebleven aan vorig jaar, staan de bestedingen wel onder druk. De consument houdt bekijkt de uitgaven kritisch en soms blijft de hand op de knip. Ook houden vakantiegangers de aanbiedingen scherp in de gaten, meldt het NBTC. De organisatie verwacht daarom dit jaar veel last minute boekingen.

Vakantie in Nederland

Veel vakantiegangers die in Nederland de kerstvakantie vieren, kiezen voor een verblijf in een vakantiebungalow. Ongeveer een kwart kiest voor een hotelvakantie in eigen land. De kerstvakantie duurt dit jaar van 22 december tot en met 6 januari.

Vakantie in Duitsland

Voor de 400.000 Nederlanders die naar het buitenland trekken deze winter, blijft Duitsland een populaire bestemming. Ongeveer een kwart van de buitenlandse vakantie wordt doorgebracht bij de oosterburen. Op de tweede en derde plaats van meest populaire winterbestemmingen staan België en Oostenrijk.

Meer vakanties

Ondanks de crisis zijn er dit jaar meer Nederlanders op vakantie gegaan dan in 2011. De groei komt vooral doordat meer Nederlanders in eigen land op vakantie gaan. Het aantal vakanties naar het buitenland bleef wel stabiel.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021