Excite

Maak je eigen kerstkaart

Moet je nog kerstkaarten versturen? Maak ze dan eens zelf! Je familie, vrienden en kennissen zullen aangenaam verrast zijn, als ze een kerstkaart ontvangen die je helemaal zelf in elkaar hebt geknutseld. Zo’n persoonlijk berichtje is natuurlijk veel leuker dan een kant-en-klare kaart uit de winkel.

Je kunt de kaarten zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. Wat je in ieder geval nodig zult hebben: schaar, blanco kaarten, lijm, potloden of stiften, en natuurlijk veel feestelijke glitters en glimmertjes.

Wanneer je geen idee hebt wat je wilt gaan maken, ga dan op internet op zoek naar inspirerende ideeën en voorbeelden. Heb je kinderen? Laat ze dan vooral meehelpen. Verdeel de taken, en maak er een gezellig en creatief dagje van.

Leuk en helemaal in de kerstsfeer zijn afbeeldingen van kerstbomen of sneeuwmannen. Zoek een sjabloon zodat je niet zelf hoeft te tekenen. Dan ga je aan het knippen en plakken. Gebruik veel glitter en glimmende versiersels om een feestelijke sfeer te creëren.

Wil je wel persoonlijke kaarten versturen, maar heb je geen tijd of ben je helemaal niet creatief? Dan kun je ook kerstkaarten laten maken van foto’s. Er zijn veel websites waar je dergelijke kerstkaarten kunt bestellen. Maak eerst wel een foto die de kerstsfeer ademt, of zoek er een van vorig jaar. Weinig moeite, en toch een groots effect.

Aan de binnenkant of de achterkant van de kaart schrijf je een persoonlijke boodschap, met een goud- of zilverpen. Deze kerstkaart zullen je geliefden nooit meer vergeten. Vrolijk kerstfeest!

Afbeelding: excite.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021