Excite

Maak Een Originele Kerstcocktail

Tijdens kerst komen we vaak met de hele familie of vriendengroep bij elkaar. Als jij de gastheer of –vrouw bent van het gezelschap, wil je natuurlijk dat je gasten een leuke kerst hebben. Iets speciaals koken hoort daar vaak ook bij. Kies bijvoorbeeld voor speciale drankjes, namelijk voor echte kerstcocktails.

Er zijn verschillende cocktails die je kunt maken tijdens kerstmis. Wie bijvoorbeed altijd al droomde van een witte kerst, kan kiezen voor de White Christmas cocktail. Hiervoor moet je dertig milliliter amaretto mixen met slagroom en wodka. Doe alles in een blender bij elkaar en mixen maar. Daarna kun je het in een glas doen.

Je kunt ook kiezen voor een kerstcocktail met een halve mango, 20 milliliter appelsientje appelsap, 20 milliliter cranberrysap, 15 ml triple sec, 30 milliliter Myers rum original dark en 15 milliliter suikerwater. Je moet de mango schillen en in stukjes snijden. Daarna doe je alles bij elkaar in de blender en giet je na afloop de mix in een glas.

Voor de kinderen kun je een speciale kerstcocktail maken zonder alcohol erin. Mix hiervoor enkele vruchtensapjes bij elkaar. Je kunt eventueel ook de andere helft van de mango van de kerstcocktail hierboven gebruiken.

Je kunt de kerstcocktails nog feestelijker maken door ze te versieren met typische kerstdingen. Zet bijvoorbeeld een plastic Kerstman op de rand van het glas, of kies voor echte kerstversieringen zoals bijvoorbeeld kaneel of noten. Je kunt ook leuke servetjes erbij doen die in de kerstsfeer zijn.

Afbeelding: Flickr account fihu

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021