Excite

Leuke dingen doen met je kerstpakket

Bijna elke werkende Nederlander krijgt er aan het einde van het jaar tenminste één: een kerstpakket. Toch lijkt het wel of we steeds minder blij zijn met dit pakket. De inhoud is niet altijd even praktisch, of soms wel heel erg uit de tijd. Aan de andere kant: het is gratis en vaak is het zo dat er dingen in je pakket zitten die je normaal niet zo snel zou kopen, maar die wel lekker zijn. En met de dingen die je niet gebruikt, kun je ook heel wat anders doen!

Bijna alle kerstpakketten bevatten niet alleen eten, maar ook bijvoorbeeld een spel of serviesgoed. Als je dat zelf niet gebruikt, kun je daarmee vast een ander blij maken. Pak het leuk in, eventueel met wat andere dingetjes die je zelf niet eet of drinkt en maak een klein kerstpakketje voor bijvoorbeeld je buren, of die oudere mensen die verderop in je straat wonen. Wil je daar niet aan beginnen, dan kun je het natuurlijk ook altijd nog naar de kringloopwinkel brengen of zelf verkopen.

Als je ook veel noten in je kerstpakket hebt, maar hier zelf niet dol op bent, dan kun je ze gebruiken om lekkere hapjes voor de vogels te maken. In de winter is het voor veel vogels toch erg moeilijk om aan eten te komen en alle aanvullende hapjes zijn natuurlijk van harte welkom. Met wat frituurvet maak je al snel een lekkere bol met noten.

Afbeelding: Flickr account Kelley Mari

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021