Excite

Kerstmis in Nashville

Een maand in het jaar is Nashville even niet de plaats van de countrymuziek, maar de plaats waar je het kerstseizoen op zijn hoogtepunt kunt mee beleven. Door de hele stad klinken de feestelijke kerstliederen, overal spelen mensen instrumenten en zie je de mooiste versieringen.

Eigenlijk begint kerst in Nashville al iets eerder, namelijk rond half november. Dan begint namelijk Christmas Village, de oudste en meest prestigieuze consumentenshow van de stad. Meer dan 260 verkopers uit allerlei plaatsen in de Verenigde Staten verzamelen zich dan hier om tal van producten aan de man te brengen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er: sieraden, kleding, speelgoed, verzamelobjecten, potten en pannen, enzovoorts. Tijdens deze show wordt veel geld opgehaald voor liefdadigheidsdoelen. Sinds 1961 – toen begonnen werd met het inzamelen van geld – is er inmiddels al ruim zes miljoen aan allerlei doelen gedoneerd.

Daarnaast kun je in Nashville genieten van talloze leuke activiteiten. Denk aan Ontbijt met de Grinch en de Brightest Star Fountain Show, een watershow die gebaseerd is op tal van bekende kerstliedjes. Tot slot kun je natuurlijk je ogen uitkijken tijdens de verschillende kerstparades die overal door Nashville gelopen worden. In deze parades worden onder andere eten, vermaak en ambachten gevierd, waarbij je volop de kans krijgt om mee te genieten.

Als je nog twijfelde over waar je je kerst door zou brengen, dan ben je nu waarschijnlijk – als je tenminste een liefhebber bent van een echte, ouderwets goede kerst – over de streep getrokken. Boek wel op tijd je tickets, want rond de kerstperiode ben je niet de enige die een ticket naar Nashville wil!

Afbeelding: Flickr account Stéfan

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021