Excite

Kerstmarkt in de grotten van Valkenburg

Jaarlijks is er een kerstmarkt in Valkenburg. Deze kerstmarkt vindt plaats in de grotten en is daardoor een hele bijzondere kerstmarkt. Door de grotten hangt er een hele fijne sfeer. De kerstlampjes zorgen ervoor dat alles er gezellig en sfeervol uitziet. Er zijn tientallen kraampjes aanwezig waar je allerlei soorten kerstspullen kunt vinden. Je kunt er dus leuke ideeën opdoen voor kerstmis.

Behalve de kramen zijn er ook allerlei cafés. Hier kun je terecht voor warme chocolademelk, Glühwein of iets anders lekkers. Ook vinden er soms leuke demonstraties plaats en kun je optredens bekijken. De kerstmarkt is in de gemeentegrot en vindt ieder jaar plaats. Kinderen tot vier jaar mogen gratis naar binnen, volwassenen en oudere kinderen betalen een paar euro entree.

De grotten is niet het enige in Valkenburg. Je hebt er ook de Christmas Parade. Een leuke parade geheel in het teken van kerst. Deze parade is er slechts een paar keer in het jaar en daardoor erg leuk om eens te bekijken.

Valkenburg is altijd al een geliefde stad geweest voor toeristen. Er is immers erg veel te zien en te doen. Wanneer je er rond kerstmis komt heeft de stad echter een hele andere sfeer, die zeker de moeite waard is om eens te proeven.

Afbeelding: Flickr account w00kie

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021