Excite

Kerstmarkt bezoeken in Hannover

Het bezoeken van een echte Duitse kerstmarkt hoort wel een beetje bij de kersttraditie. In december wordt er door veel Nederlanders een ritje gemaakt naar de Oosterburen, om daar rond te struinen over de heerlijke kerstmarkten met prachtige stalletjes, heerlijke geuren en gezellige mensen. De kerstmarkt in Hannover is daarbij zeker een aanrader!

Via verschillende websites kunt u prachtige busreizen boeken naar diverse kerstmarkten in Duitsland. Via effeweg.nl bijvoorbeeld: Op de eerste dag wordt een bezoek gebracht aan de kerstmarkt in Osnabrück. Daar komt de bus in het middaguur aan. Deze kerstmarkt staat bekend als de mooiste kerstmarkt van het noorden, met sfeervolle verlichting, geroosterde lekkernijen en de beste glühwein. Aan het einde van de middag gaat de bus naar een hotel in Hannover, waar gegeten en geslapen wordt. Op dag 2 is de kerstmarkt van Hannover zelf aan de beurt, maar niet nadat in de ochtend eerst een tour is gemaakt door de stad. In deze stad is een hoop cultuur op te snuiven, en natuurlijk de lekkerste geuren van de kerstmarkt.

De laatste dag is de kerstmarkt in Münster aan de beurt. Vijf kerstmarkten, om precies te zijn, met in totaal ongeveer 250 kraampjes. Er is een kerstmarkt met sieraden en ambachtskunst, een markt met speelgoed en kerstartikelen en zelfs een heus kerstdorp rondom het Kiepenkerl-monument. Daarna gaat de reis weer huiswaarts naar Nederland, u uiteraard boordevol ideeën en met tassen vol leuke kerstspulletjes.

Afbeelding: Flickr, Dan Kamminga

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021