Excite

Kerstbomen: namaak versus echt

Ieder jaar is de grote vraag: wordt het een echte kerstboom, of toch liever een van kunststof? Steeds vaker kiezen mensen voor het laatste. Hoewel de namaak-kerstboom natuurlijk de charme van een echte dennenboom mist, zitten er ook een aantal voordelen aan de kunststof versie. Heb je nog geen keuze gemaakt, dan zijn er een paar factoren waar je rekening mee kunt houden.

De namaak-boom gaat lang mee. Je hoeft niet ieder jaar met een nieuwe kerstboom te zeulen. Dat is handig, maar vooral voordelig. Na de kerstdagen berg je de boom gemakkelijk op. Het scheelt ook een hoop stekende dennennaaldjes in je vloerbedekking. Als je een echte boom hebt, kun je die na de feestdagen proberen te verpotten. Op die manier kun je ook van een echte dennenboom een hele tijd genieten.

De veiligheid van een kunststof kerstboom is een ander pluspunt. Ze zijn meestal volledig brandveilig, zodat je je tijdens de feestelijkheden geen zorgen hoeft te maken over onvoorziene brandjes. Maar ook een echte kerstboom is redelijk brandveilig: die vat pas vlam wanneer de boom bruin en verdord is.

Wat geurbetreft kan niets de echte kerstboom overtreffen. Zodra je de boom hebt neergezet, ruik je overal in huis die typische kerstgeur, die herinneringen oproept aan eerdere kerstfeesten. Er zijn natuurlijk sprays en dergelijke te koop die je op je namaakboom kunt spuiten, zodat die ook lekker gaat ruiken, maar die geur komt vaak niet eens in de buurt van een echte dennenboom.

Beide types hebben dus zo hun voordelen. Toegegeven, een kunststof boom is voordelig en praktisch, maar wil je echt de charme en traditie van een echte boom ontberen?

Afbeelding: Excite.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021