Excite

Kerst vieren op z'n Duits

Duitsland is het land waar de kerstboom van oorsprong vandaan komt. Niet zo vreemd dan ook dat heel Duitsland elk jaar weer toeleeft naar Kerst. Dan mogen de versieringen weer buiten, de lichtjes aan achter de ramen en krijgen de kinderen een adventkalender. De adventkalender, waarbij kinderen elke dag een raampje open mogen maken voor een stukje chocola, helpt om af te tellen voor het feest der feesten: Kerst in Duitsland.

Duitsland is gek op kerstfeest. Vandaar dat de kerststalletje al snel in december weer op de pleintjes van de steden en dorpen staan. Een kerstmarkt hoort er bij, in Duitsland. Net als het achterlaten van brieven in het raamkozijn. Duitse kinderen doen dat, omdat Christkind langs de huizen gaat en de brieven omruilt voor cadeaus. Uiteraard worden de brieven rijkelijk versiert en staan er ook de nodige kinderwensen op.

Duitsers zijn ook gek op kerstmuziek. Stille Nacht, Heilige Nacht is een klassieker, die vaak gedraaid wordt in de Duitse huizen tijdens kerst. Bijvoorbeeld tijdens het rijkelijk gevulde kerstdiner. Ook typisch Duits is het zogenaamde Christbaumgeback, vrolijke vormpjes, gemaakt van deeg, die eenmaal afgebakken in de kerstboom kunnen worden opgehangen. Ja, laat echt Kerst vieren maar aan de Duitsers over...

Afbeelding: Flickr, Pingu1963-very busy!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021