Excite

Kerst in Lapland

Er zijn mensen die zeggen dat de kerstman op de Noordpool woont, maar sinds 1925 wordt er ook beweerd dat de kerstman in Fins Lapland zit. Er werd gezegd dat de Kerstman in de orenberg woont en dat de uitstekende oren een manier zijn om alles over alle kinderen op aarde te horen.

Lapland is niet alleen de thuisbasis van de Kerstman, maar ook een prachtige locatie om naartoe te reizen tijdens de kerstdagen. In de wintermaanden ligt er altijd sneeuw, dus wie een echte witte kerst wilt hebben, moet hier zijn. De natuur is prachtig, met veel bijzondere rotsformaties. Je kunt er mooie sledetochten maken met honden die de slee trekken. Zo voel je je net de Kerstman, die altijd met zijn rendieren op de slee zit. Ook kun je op een sneeuwmobiel een tocht maken en zo van de omgeving genieten.

Er zijn ook veel kerstactiviteiten in Lapland. Zo kun je een kijkje nemen bij de bekende Orenberg en het bekende postkantoor zien waar de elfen van de kerstman werken. Er zijn in Lapland ook diverse workshops te doen die te maken hebben met kerst, zoals creatief bezig zijn. Voor de kinderen zijn er zelfs workshops waarbij ze leren wat de elven van de Kerstman moeten doen.

Er zijn in Lapland ook hele bijzondere gebouwen. Er worden vaak sneeuw- en ijskastelen gemaakt. Hier kun je bijvoorbeeld overnachten, of iets drinken. Echt warm is het er niet, maar het is natuurlijk wel heel erg sprookjesachtig. Je hebt tevens de kans om in de wintermaanden het Noorderlicht te zien: de lucht kleurt dan op in allerlei verschillende kleuren.

Afbeelding: Flickr account ezioman

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021