Excite

Hoe versier jij je kerstboom?

Een van de leukste dingen aan Kerstmis is toch wel het opzetten en optuigen van de kerstboom. Een boom zonder versieringen is maar zo kaal. Tijd dus om je kerstboom te versieren. Hoe versier jij je kerstboom dit jaar?

Doe vooraf inspiratie op

Er is meer mogelijk met je kerstboom dan je misschien zou denken. Ben je op zoek naar een originele manier om je kerstboom te versieren? Doe dan eerst inspiratie op, bijvoorbeeld op speciale kerstbeurzen of in het tuincentrum. Gebruik de voorbeelden als leidraad en geef er je eigen draai aan. Bij het rondstruinen, let dan vooral op:

  • Kleurcombinaties
  • Type lampjes
  • Soorten kerstballen en andere versieringen

De lampjes in je kerstboom

Begin met het versieren van je kerstboom met de lampjes. De lampjes vormen de basis waarop je kunt voortborduren. Zorg dat je voldoende lampjes hebt om de boom volledig te kunnen verlichten. Begin met het ophangen onderaan de boom en werk naar te top toe. Probeer de lampjes gelijkmatig over de boom te verdelen voor het mooiste resultaat.

De kerstballen en ornamenten

Wanneer je de lampjes hebt aangebracht, is het tijd voor de kerstballen en andere ornamenten. Het mooiste effect krijg je wanneer je ballen van verschillende formaten gebruikt. Hang ze door elkaar, groot en klein, maar laat de grotere kerstballen weg uit de top van de boom. Hetzelfde advies geldt natuurlijk ook voor andere ornamenten dan kerstballen.

Slingers en overige versieringen

Om het geheel af te maken kun je de kerstboom versieren met slingers. Hang de slingers op dezelfde wijze op als de lampjes: begin onderaan en verspreid de slingers evenredig over de boom. Een andere optie is engelenhaar. Dit geeft een wat subtieler effect. Hang het engelenhaar over de lampjes voor een gedempt, diffuus licht.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021