Excite

Hoe pak je een Kerstkater aan?

Lekker gezellig drinken met z'n allen, dat hoort bij Kerst. Die ene dag in het jaar dat ook de meest matige drinker vaak net over de grens gaat. Het is tenslotte gezellig en dat ene wijntje kan er ook nog wel bij. De volgende ochtend wordt dat ene wijntje natuurlijk het hardst vervloekt. Wat nu?

Wij geven de nodige tips om van je kwade Kerstkater af te komen:

Drink water: alcohol zorgt er namelijk voor dat er vocht wordt onttrokken uit je lichaam. Water is dan ook de natuurlijke vijand van de kater. Drink minimaal net zoveel glazen water als je de avond en nacht er voor aan alcohol hebt gedronken. Meer is beter...

Eet niet te zwaar: gelijk weer aan een stevig kerstontbijt, na een avond doordrinken? Niet doen. Tijdens een kater is je maag gevoeliger dan veertienjarige puber met een minderwaardigheidscomplex. Tenzij je graag de hele dag je toiletpot van dichtbij bestudeert, is het aan te raden om alleen licht verteerbaar voedsel te eten.

Neem een douche: douchen zuivert het lichaam. Een warme douche helpt je om sneller van de kater af te komen. Als je hoofdpijn het tenminste toestaat om te blijven staan.

Druk een paar pijnstillers achterover: is het echt allemaal te zwaar voor je, de alcohol van kerst, dan is het prima om wat pijnstillers naar binnen te werken. Helpt uiteraard altijd. Let wel op dat je geen pijnstillers neemt die niet goed combineren met alcohol, zoals aspirine, acetaminophen en naproxen sodium. Paracetamol kan wel, maar je zal merken dat dit ook meteen als slaapmiddel werkt.

Gebruik Ginseng: Ginseng staat wereldwijd bekend als een perfect middeltje tegen een kater. Zelfs tegen de Kerstkater. Ginseng helpt je lever een handje met het snel afbreken van de alcohol. Altijd fijn. Het handigst is het om Ginseng te nemen net voordat je gaat slapen.

Afbeelding: Spron.se

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020