Excite

Hoe maak je de perfecte groepsfoto met kerst?

Het is kerst. Eindelijk is het gezin bij elkaar. Iedereen is van heinde en verre komen reizen om te smikkelen van het kerstdiner of gezellig wat te drinken met elkaar op 1e of 2e kerstdag. Van dat moment moet je gebruik maken. Iedereen op de foto! Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw familieportret perfect wordt? Daarom hier wat tips om jullie groepsfoto geschikt te maken voor de kerstkaarten van volgend jaar!

Goed licht: een goede foto valt of staat met de juiste belichting. Zorg er voor dat iedereen in het licht staat en niet enkele personen in de schaduw. Dat levert alleen maar ruzies op tijdens het diner! Probeer een effen verlichting te zetten op de groep, bijvoorbeeld door twee spotjes omhoog te richten achter de camera.

Hoogteverschil: Hoogteverschil zorgt voor dynamiek op een foto. Dus ga niet allemaal netjes op twee rijtjes staan. Maak het wat losser! Laat kinderen bijvoorbeeld op een stoel of bank staan, laat iemand over de tafel liggen of kruip allemaal gezellig op elkaar.

Lachen!: maak gezellige, leuke opmerkingen tijdens het maken van de foto. Vertel wat geintjes, zorg voor een ontspannen sfeer en laat de camera vooral door klikken als iedereen lacht. Dat ziet er gelijk een stuk gezelliger uit!

Compositie: zorg voor een goede invulling van de foto. Maak daarin duidelijk keuzes. Zet bijvoorbeeld alleen de lachende koppen op de foto, of juist van een afstandje iedereen in volle gedaante. Bouw de compositie op rond bijzondere personen in het gezin en laat de oudste of jongste persoon het middelpunt zijn. Let wel: lange mensen achteraan, kleine mensen vooraan, uiteraard!

Meerdere foto's: maak altijd meerdere foto's van de groep. Klik maar lekker door op die digitale camera, het kost niets extra's! Bovendien kun je dan een selectie maken. Op de meeste foto's staat namelijk altijd wel iemand niet helemaal leuk. Hoe meer foto's je maakt, hoe groter de kans dat er een perfecte tussen zit!

Afbeelding: Flickr, khrawlings

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021