Excite

Het tropische eiland Christmas eiland

Christmas eiland hoort bij Australië. Er wonen ongeveer 1600 mensen. Het eiland staat vooral bekend van de vele rode krabben die er op de stranden lopen. De trek van deze krabben is al door veel natuurdocumentaires vastgelegd. Kersteiland is een echt tropisch eiland, met witte stranden en een blauwe zee. Er komen veel diersoorten voor die alleen op het eiland voorkomen, waaronder verschillende soorten ratten en vleermuizen.

Het grootste gedeelte van het eiland bestaat uit natuur. Er groeien ontzettend veel soorten planten, bomen en bloemen. Ook leven er honderden vogelsoorten, waardoor het eiland geschikt is om vogels te spotten. Er zijn zelfs vogels die alleen op dit eiland voorkomen en nergens anders ter wereld. Wie van duiken en snorkelen houdt zit ook goed op het Kersteiland. De onderwaterwereld is er prachtig en er leven veel verschillende soorten vissen. Juist hierdoor is het zo’n goede locatie om meer van de onderwaterwereld te zien.

Een reis naar het Christmas eiland is erg duur. Maar een bijzondere kerstbestemming is het geld natuurlijk wel waard. Je kunt natuurlijk ook buiten de kerstdagen naar Kersteiland, om zo toch een soort kerstgevoel te krijgen op een tropische locatie.

Afbeelding: Flickr account puroticorico

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020