Excite

Het Ontstaan Van Kerstmis

De geschiedenis van Kerstmis gaat heel ver terug. Kerstmis is zeker niet alleen een feest van de Christenen. Ook de Joden, Germanen en Romeinen hebben een geschiedenis met Kerstmis. Zij hebben een belangrijke rol in het ontstaan van kerst zoals wij dat tegenwoordig kennen.

De Germanen hadden altijd een speciaal midwintersfeest, waarbij er gevierd werd dat de dagen weer langer worden. De Germanen zijn ook degenen die de versierde kerstboom in het leven hebben geroepen.

Ook de Romeinen vierden in de winter een feest. Dit deden ze om de zonnegod te eren. Het zijn ook de Romeinen waar het geven van kerstcadeaus vandaan is gekomen. De ouden Romen moesten cadeaus geven aan de keizer en langzaam aan begonnen ze ook cadeaus aan elkaar te geven.

Het ontstaan van de Kerstman is wat onduidelijk. De verhalen over de Kerstman bestaan al erg lang. Hoe het uiterlijk van de Kerstman is ontstaan is wel duidelijk. Deze is ontworpen door Coca Cola, voor een reclamespot. Het figuur in de reclamespot werd al snel gezien als de Kerstman en Coca Cola besloot om van het ontwerp vrije rechten te maken, waardoor iedereen het kon gebruiken.

Er wordt gezegd dat Jezus op 25 december is geboren. Bijbelgeleerden zijn het hier niet altijd over eens. Het zou vanwege de kou bijvoorbeeld onwaarschijnlijk zijn dat er herders met kudde schapen rondliepen in Bethlehem. Het is mogelijk dat deze verwarring er is, omdat de kalenders van de Christenen en de Joden anders lopen.

Afbeelding: Flickr account elpablo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021