Excite

Het mooiste houten speelgoed

Bij de aankoop van houten speelgoed is van belang dat je controleert of er CE op staat. Dit is een merk dat een producent verplicht op speelgoed moet aanbrengen als hij zeker weet dat het aan de wettelijke eisen voldoet. Met de FSC- of PEFC-keurmerken weet je bovendien ook nog zeker dat je houten speelgoed duurzaam is.

Je hebt inmiddels houten speelgoed gevonden dat aan de nodige (keur)merken voldoet. Hoe weet je nu voor welke leeftijd het speelgoed geschikt is? Koop je voor kinderen van één of twee jaar, dan is het goed om onbreekbaar houten speelgoed te kopen. Vaak staat bij losse onderdelen een teken dat het speelgoed niet geschikt is voor kinderen onder de drie jaar. Let hier dus ook op.

Voor wat oudere kinderen, zo rond de drie á vier jaar, kun je al wat meer geavanceerd houten speelgoed aanschaffen. Zo zijn puzzelplankjes geschikt, net als spelletjes (memory en domino), of een houten trein met spoorrails. Al deze producten zijn in houten uitvoering verkrijgbaar en gaan over het algemeen zeer lang mee. Vaak kunnen broertjes en zusjes er later ook nog jaren mee spelen.

Heb je nog iets oudere kinderen waar je houten speelgoed voor wil kopen, dan kun je bijvoorbeeld houten trapauto’s kopen, of een leuke poppenkast. Zorg er alsnog wel voor dat speelgoed niet zomaar in de keel kan schieten. Koop je bijvoorbeeld een houten knikkerbaan, speel dan samen met de kinderen en zorg dat je erbij bent als ze met de knikkers bezig zijn.

Al inspiratie opgedaan? Kijk eens rond in het centrum waar de houten speelgoedwinkels te vinden zijn, of zoek je houten speelgoed online.

Afbeelding: Flickr, kisocci

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021