Excite

Heerlijk kerstshoppen in Duitsland

In vele Duitse steden vind je kerstmarkten. Zo kun je je hart ophalen in Berlijn of Dortmund, maar ook in Trier, Aachen of Münster vind je kerstmarkten. De kerstmarkt in Trier is niet zo groot, de markt telt ongeveer 95 kramen. De schilderachtige sfeer van de oudste van Duitsland, maakt deze kerstmarkt zeker het bezoeken waard.

De grootste kerstmarkt kun je vinden in Dortmund. Er zijn maar liefst 300 kraampjes te vinden en terwijl je langs de kraampjes wandelt, kun je tegelijkertijd genieten van de typische Glühwein van de stad.

Wil je wat dichterbij een kerstmarkt bezoeken, dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld Keulen. De kerstmarkt is verspreid door de oude stad en alles is met versiering in kerststemming gebracht. Vooral de kerstmarkt bij de Dom is een aanrader en ook nog eens prachtig om te zien.

Een andere kerstmarkt dichtbij is Oberhausen. De kerstmarkt hier word gehouden buiten het grote winkelcentrum CentrO. Maar ook het winkelcentrum mag je in kersttijd eigenlijk niet missen. De promenade is omgetoverd tot een heus kerstdorp met prachtige versiering, zoals verlichting, dennenbomen en leuke kerstmuziek.

Berlijn is in kersttijd eveneens een aanrader. De hoofdstad en groenste stad van Duitsland wordt compleet in kerstsferen gebracht. Bomen zijn verlicht en op meerdere plaatsen in de stad kun je kerstmarkten vinden, zoals bijvoorbeeld bij de Gedächtniskirche. Berlijn is de ideale stad om niet alleen een kerstmarkt te bezoeken, maar je kunt er tegelijkertijd een heerlijk weekendje weg van maken.

Afbeelding: Flickr, Graham Hills

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021