Excite

Grootste pretpark van Duitsland: Europa-park

Voor leuke pretparken hoef je niet ver te reizen; in Duitsland vind je namelijk het Europa-park! Dit park is het grootste pretpark van Duitsland en ligt ongeveer 50 kilometer van Straatsburg. En natuurlijk heeft ook Nederland een eigen themagebied in dit park!

Het Europa-park draait – zoals de naam al zegt – om Europa. Zo hebben allerlei verschillende Europese landen een eigen themagebied. In 1982 werd het allereerste themagebied geopend, namelijk het gebied van Italië. Nederland volgde twee jaar later. Sinds de opening van het park in 1975 hebben miljoenen mensen al een geslaagd bezoek gebracht aan het park en op dit moment staat de teller al op vier miljoen.

Hoewel het park inmiddels al een ruime kwart eeuw bestaat, is het nog zeker niet ouderwets of achterhaald. Sterker nog, de laatste jaren is het Europa-park juist heel vernieuwend bezig geweest. Nieuwe attracties werden bij de vleet geopend, denk bijvoorbeeld aan de blue fire Megacoaster, een bijzondere achtbaan die in het nieuwe themagebied IJsland geplaatst is.

Eigenlijk is het Europa-park te groot voor een bezoek van één dag. Daarom zijn in het park diverse hotels te vinden, waar je met het hele gezin kunt overnachten. Zo kun je gemakkelijk een korte vakantie in het park vieren en hoef je geen seconde te missen van alles wat zich op het terrein afspeelt. Boek vandaag nog een verblijf in één van de vier hotels op het terrein en bereid je voor op een vakantie die je niet snel zult vergeten!

Afbeelding: Flickr account Nico Kaiser

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020