Excite

Gezellige kerstmarkten in Duitsland

Duitsland heeft enorm veel kerstmarkten en ze staan allemaal bekend om de grote diversiteit, de gezelligheid en het aanbod. Het is absoluut de moeite waard om in november of december eens naar een kerstmarkt in Duitsland te gaan.

Ga bijvoorbeeld naar Keulen. Hier zijn maar liefst zes kerstmarkten te vinden, die alleen enorm veel sfeer hebben. De bekendste kerstmarkt van Keulen is die bij de Dom. Er is ook een drijvende markt die erg indrukwekkend is om te zien.

Natuurlijk kun je voor een kerstmarkt ook naar Berlijn. Naast het Staatsopera Unter den Linden vind je een kerstmarkt van zo’n 130 kraampjes, vol met kerstspullen en lekkernijen. Ook is er in Berlijn nog een andere kerstmarkt, van ongeveer hetzelfde formaat. Ook hier is erg veel te zien en doen.

In Oberhausen vind je ieder jaar een bijzondere kerstmarkt. Vooral de decoraties maken het zo bijzonder. Er is namelijk een grote kerstboom met meer dan 300.000 lichtjes. Ook worden er leuke optredens gegeven en kun je natuurlijk lekkere hapjes en drankjes krijgen.

Je kunt zelf naar een kerstmarkt gaan, maar er zijn ook georganiseerde reizen die naar de kerstmarkt gaan. Dit kan bijvoorbeeld met een busrit. Je gaat dan naar verschillende kerstmarkten in Duitsland. Wanneer je zelf gaat, kun je met de auto of het openbaar vervoer. Er zijn ook vaak wel leuke hotels te vinden.

Afbeelding: Flickr account davededhere

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021