Excite

Geniet van een echt kerstontbijt!

Als je goed ontbijt, dan kun je er de hele dag weer tegenaan. Een ontbijtje is dus belangrijk, maar natuurlijk ook heel leuk. Zeker als het gaat om het kerstontbijt, waar je echt iets bijzonders van kunt maken. Hoe? Door in ieder geval deze heerlijke traktaties op tafel te toveren!

Lekker stukje taart

Het kerstontbijt is zeker geen doorsnee ontbijt, daarom kiezen we ook niet voor doorsnee ingrediënten: jij gaat gewoon lekker voor een stuk taart! De meeste taarten – met uitzondering van room- en custardtaarten – kunnen gewoon ingevroren worden, waardoor het niet nodig is om je de dag voor kerst uit te sloven in de keuken. Pak gewoon een eerder gebakken taart uit de vriezer, bak deze 45 minuten in een voorverwarmde oven op 100 graden en je kunt heerlijk smullen!

Snelle broodjes

Ook erg lekker: snelle broodjes. Lekker knapperig en gemakkelijk te maken, omdat ze net als de taarten ook eerder gebakken kunnen worden. Bewaren kan weer in de vriezer en het opbakken gebeurt gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op ongeveer 150 graden.

Je kunt zelf ongetwijfeld nog wel wat lekkere verrassingen bedenken voor op de ontbijttafel met kerst. Gistbroden, broodpudding, pompoenbrood: het zijn allemaal lekkernijen die je al geruime tijd van tevoren kunt maken. En vergeet je de tafel zelf niet? Juist met kerst is het leuk om deze wat extra te versieren, bijvoorbeeld met kerstballen en mooie lichtjes. Gezellig én helemaal in de kerstsfeer!

Afbeelding: Flickr account Daniel Morisson

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021