Excite

Ga Op Bezoek Bij De Echte Kerststad

Bethlehem is de stad bekend uit de Bijbel, de stad waar Jezus werd geboren. Over de wereld vind je aardig wat steden met de naam Bethlehem. Als je deze tijdens kerst bezoekt, zul je echt het kerstgevoel krijgen. Een leuke manier om kerst eens anders te vieren.

Bethlehem uit de Bijbel bestaat echt. De stad is namelijk gelegen in Israël. Je kunt deze stad bezoeken, maar houd er rekening mee dat er veel mensen heengaan en dat er eigenlijk niet veel te doen is. Er wonen namelijk maar achthonderd mensen en een hotel is er ook niet. Het heeft natuurlijk wel een rijk verleden en dat kan al reden genoeg zijn om de Bethlehem te bekijken.

Er is ook een Bethlehem in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Hier zijn ieder jaar zeer interessante kerstactivititeiten. Zo zijn er diverse optredens en kun je er een leuke kerstmarkt vinden die zich geheel richt op de kinderen. In de Verenigde Staten vind je ook in de Staten Georgia, New York, New Hampshire, North Carolina en West Virginia. Je kunt dus overal in de Verenigde Staten kerst vieren op een bijzondere manier, in een bijzondere stad. Maar je kunt er ook voor kiezen om naar Zuid-Afrika te gaan, waar ook een stad Bethlehem ligt.

Wie liever wat dichterbij wilt blijven, maar toch kerst op een speciale manier wilt vieren, kan naar België gaan. In Vlaanderen ligt een klein dorpje met de naam Bethlehem. Wil je in Nederland kerst vieren? Het dorpje Bartlehiem ligt in Friesland. Die naam lijkt bijna op Bethlehem, dus daar kun je ook best een speciale kerst vieren.

Afbeelding: Flickr account david55king

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021