Excite

Even weg met de kerstdagen

De reizen naar Londen zijn er niet alleen tijdens de kerstdagen, de gehele maand december zijn er georganiseerde reizen naar Londen waar je onder andere kunt genieten van de grote kerstmarkt in Hyde Park. Ook het bekende warenhuis Harrods is in de decembermaand een bezoek waard. De etalages worden voor miljoenen versierd en de kerstafdeling van de winkel is wereldberoemd. Naast Londen zijn ook Parijs, Wenen en Berlijn populaire bestemmingen tijdens de kerstdagen.

Andere steden in Duitsland trekken met de kerstmarkten in december veel bezoekers. Oberhausen, Keulen en Düsseldorf zijn erg populair, maar ook in München en Berlijn worden er kerstmarkten georganiseerd. Veel reisorganisaties organiseren een dagreis naar de markten in deze Duitse steden. In Oberhausen, over de grens bij Arnhem, is er bij het overdekte winkelcentrum CentrO een van de grootste kerstmarkten van het Ruhrgebied. Er zijn maar liefst 135 kramen te vinden die ideaal zijn om even weg te gaan met Kerst.

Ook in eigen land zijn er populaire kerstmarkten. In het zuiden van het land is er drie dagen lang Magisch Maastricht, een kerstmarkt met onder andere een schaatsbaan op het Vrijthof. Extra bijzonder zijn de ondergrondse kerstmarkten in de grotten van Valkenburg, die elk jaar vanaf eind november al te bezoeken zijn.

In België kun je met de kerst ook even weg. Zo is er in Brussel een grote kerstmarkt met meer dan 200 kraampjes. Ook Antwerpen kent een kerstmarkt en een deel van de stad wordt zelfs omgetoverd tot kerstdorp.

Afbeelding: Flickr, gebruiker The Wolf

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021