Excite

Een Kerststukje Als Decoratie In Huis

Met kerst zorgen we voor veel decoraties in huis. Behalve de kerstboom, de gedekte tafel en de vele kaarsen komen er ook kerststukjes op tafel te staan. Bij veel bloemen- en plantenwinkels kun je een kant en klaar kerststukje kopen, maar het is natuurlijk veel leuker om zelf iets te maken.

Je kunt een kerststukje maken door een schaal of mandje te kopen en hier groen steekschuim in te doen. Je kunt het kerststukje opmaken met groene takken, zoals bijvoorbeeld dennentakken en hulst. Je kunt hiermee het kerststukje mooi groen maken en het lekker vol maken. In het midden van het kerststukje komt meestal een kaars, maar dit hoeft niet als je het liever niet wilt. Je kunt een mooie kaars zoeken in de winkel die bij je kerststukje past, bijvoorbeeld een witte of een rode. Je kunt bij de meeste tuincentra en kerstmarkten tevens speciale decoraties kopen voor in je kerststukje, zoals bijvoorbeeld plastic paddenstoelen, cadeautjes of andere dingen. Alle decoraties hebben een soort pin die je gemakkelijk in het schuim kunt steken.

Om echt leuke kerststukjes te maken kun je deelnemen aan verschillende workshops die in het hele land worden gegeven. Zo leer je op een andere manier een kerststukje te maken en andere technieken te gebruiken. Kinderen maken vaak een kerststukje op school die ze dan mee naar huis mogen nemen in de kerstvakantie. Er zijn eventueel ook speciale workshops voor kinderen. Er zijn veel kinderen die dit zeker erg leuk vinden om te doen.

Afbeelding: Flickr account kamara

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021