Excite

Duurzame kerstpakketten zijn de trend

In 2010 willen bedrijven vooral duurzaamheid uitstralen en laten zien dat ze verantwoord ondernemen. Door een groen kerstpakket te bestellen of samen te stellen geven ze een signaal af aan werknemers en eventuele zakenrelaties. Leveranciers en afnemers zien immers ook wat voor kerstpakketten er op tafel komen.

Niet voor niets werd drie jaar op rij de Wereldwinkel verkozen tot beste cadeauwinkel van het jaar. Elk artikel in de kerstpakketten van de Wereldwinkel zijn op lokale en traditionele wijze gemaakt in ontwikkelingslanden, onder strikte fairtrade criteria. Op deze manier dragen bedrijven met het kopen van kerstpakketten bij aan een betere wereld.

Groothandel Makro heeft vele groene pakketten in het assortiment. Zo is er het Together-we-care en het Betere Wereld pakket. Bedrijven kunnen ook kiezen voor Puur Groen of een kerstpakket met de schitterende naam Pakketje Oprechte Liefde. Kerstpakketten leverancier Tuyu richt zich volledig op handgemaakte producten uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Via de eindejaarspakketten kunnen kleine ondernemers uit die gebieden hun concurrentiepositie in het westen verbeteren.

Natuurlijk zijn de fairtrade opties iets duurder dan de standaard pakketten. Gelukkig kunnen bedrijven in Nederland aanspraak maken op een fiscale regeling waarbij kerstpakketten vaak volledig aftrekbaar zijn. Voor 2010 geldt dat over pakketten onder de € 70 geen belasting betaald hoeft te worden.

Afbeelding: Flickr, gebruiker BashaSide7

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021