Excite

De verrassing van december: het kerstpakket

Vroeger bestonden kerstpakketten voornamelijk uit voedsel en werden ze uitgereikt om werknemers de winter door te helpen. In die tijd waren levensmiddelen nog niet zo lang houdbaar als nu. Tegenwoordig is het kerstpakket gewoon een extraatje voor de decembermaand geworden. Het samenstellen van pakketten besteden bedrijven meestal uit, waardoor de pakketten veel luxe bevatten. Ook worden er pakketten rondom thema’s opgesteld, zodat werknemers een kerstpakket krijgen die bestaat uit dingen die passen bij het thema, bijvoorbeeld gezondheid, oosters of chocolade.

Steeds vaker bestaan kerstpakketten niet meer uit een doos met levensmiddelen, er komen ook gebruiksartikelen in zoals mokken, handdoeken of kaarsen. Tevens zijn er werkgevers die hun personeel de kans geven om zelf een eigen kerstpakket samen te stellen. Soms gebeurt dat via internet, maar er zijn bedrijven die van het zelf samenstellen van het kerstpakket een bedrijfsuitje maken.

Ook andere cadeaus worden steeds populairder als kerstgeschenk. Zo worden er zelfs wel eens tijdschriftbonnen of cadeaubonnen bij de kerstpakketten gedaan. De verpakkingen van de pakketten worden bovendien met de jaren leuker. Zo worden de standaarddozen bijvoorbeeld vervangen door picknickmanden.

Op internet zijn er vele bedrijven die kerstpakketten aanbieden. Voor verschillende prijzen worden er vele thema’s aangeboden. Bij sommige kerstpakketten via internet worden ook goede doelen betrokken. Een deel van het bedrag wordt dan aan een goed doel gedoneerd. Groothandels bieden eveneens kerstpakketten aan, vaak ook met de optie om de pakketten via internet te bestellen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Pinotshop

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021