Excite

De Echte Kerstrecords: Kun Jij Ze Breken?

Zo was er in 2000 de grootste kerstengel te vinden in een plaatsje in Mexico. De engel was 5.57 meter hoog en 2.44 meter breed. De engel was volledig gemaakt van bierflesjes, wel 2946 stuks. Een ander record is om zoveel mogelijk mensen bij elkaar te krijgen die als Kerstman zijn verkleed. Dit is op naam van de Roemeense hoofdstad Boekarest, waar maar liefst 3939 kerstmannen bij elkaar kwamen.

De grootste kerstboom was in Brazilië. Daar stond een kerstboom met een hoogte van zeker 85 meter hoog en er zaten ruim 1600 lichtjes in. Bovenop de top was een grote ster met twee engels te zien. De grote kerstboom zorgde ervoor dat er zeker 52 kilometer verderop nog steeds het licht was te zien.

Als je zelf een kerstrecord wilt verbreken tijdens kerst, moet je dus zorgen dat je iets heel groots hebt, of veel mensen bij elkaar kunt krijgen. Wie creatief is kan ook een eigen record verzinnen, maar hiervoor gelden wel veel speciale eisen. Wellicht kun je ervoor kiezen om je persoonlijke records tijdens kerst te verbeteren, bijvoorbeeld een grotere kerstboom dan vorig jaar kopen, of zoveel mogelijk chocolade eten. Pas alleen wel op dat je niet ziek de feestdagen ingaat!

Afbeelding: Flickr account stopdown

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020