Excite

De dagen aftellen tot kerst? Maak je eigen adventskalender.

Zoals gedichten schrijven en de schoen zetten bij Sinterklaas hoort, zo hoort in sommige streken de adventskalender bij kerst. Iedere dag brengt kerst een stapje dichterbij, en iedere dag vind je achter een luikje een verrassing: een cadeautje of een stukje chocola.

Adventskalenders zijn niet alleen te koop in de winkel, je kunt ze ook gemakkelijk zelf maken en aan iemand cadeau geven. Het is niet moeilijk om een adventskalender te maken en de verrassingen hoeven niet perse duur betaalde cadeautjes te zijn. Gebruik gewoon je fantasie en maak een kalender die precies bij hem of haar past. Het belangrijkste is dat je iemand een maand lang elke dag met iets kleins verrast.

Als je de adventskalender aan een geliefde geeft zou je voor elke dag een leuk of lief bericht kunnen schrijven en die samenbundelen tot een kalender. Als de ontvanger van de kalender een kookfanaat is stroop je internet en kookboeken af op zoek naar goede recepten. Je zou zelfs recepten rond een bepaald thema of bij een periode kunnen kiezen, zoals recepten voor het kerstmenu, recepten voor een feestje of recepten die passen bij het werk dat de hobbykok doet.

De recepten, berichten, raadsel of andere kleinigheidjes print je uit of schrijf je op mooi papier en bindt je samen met een lint of een stukje touw. Kleine cadeautjes hang je bijvoorbeeld aan een zelfgemaakte kartonnen kerstboom of ín de kerstboom, met de juiste data erop. De adventsperiode begint op de 1e zondag in december, maar in adventskalenders wordt vaak vanaf 1 december geteld.

Afbeelding: Flickr, Elisabeth Augusta

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021