Excite

Creatief Met Kerst: Lekker Knutselen

Kerstmis is een gezellige periode, waarbij we samenzijn en genieten van de dingen die om ons heen gebeuren. Voor veel mensen is Kerstmis ook de periode om lekker creatief bezig te zijn. Kerst is een veelomvattend thema met typische kleuren en vormen en er wordt dan ook erg veel geknutseld.

Het echte knutselen begint vaak al voor kerst: het maken van kerstkaarten. Er zijn ontzettend veel manieren om een kerstkaart te maken. Je kunt bijvoorbeeld iets in elkaar knippen en plakken of kiezen om je kaart bijvoorbeeld te borduren. Sommige mensen gebruiken speciale pakketten waarmee ze kaarten maken, terwijl er ook genoeg mensen zijn die het helemaal zelf verzinnen. Voordat kerst begint kun je ook je eigen adventkalender maken. Bij een adventkalender wordt iedere dag een hokje open gemaakt. Daar kan dan een cadeautje of een leuke versiering achter zitten.

Tijdens kerst zelf is er ook genoeg wat er gemaakt kan worden. Zo kun je bijvoorbeeld een eigen kerstkrans of kerststukje maken. Je kunt ook versieringen maken voor in huis, bijvoorbeeld iets om achter het raam te maken.

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om te knutselen. Er zijn talloze boeken op de markt verschenen waarin tips staan voor het maken van kerstspullen. Je kunt ook naar kerstmarkten gaan en daar ideeën opdoen. Vaak zijn er mensen die demonstreren hoe ze bepaalde dingen maken. Er zijn tevens rond kerst altijd erg veel workshops, zodat je uitleg krijgt en lekker creatief bezig kunt zijn.

Afbeelding: Flickr account bram_souffreau

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021