Excite

Cadeautips voor hem

Bij het inkopen van cadeaus voor mannen worden er vaak praktische cadeaus uitgekozen. Sokken, stropdassen, sjaals, gereedschap... Gelukkig klopt dit ook meestal bij het verwachtingspatroon van mannen zelf. Praktische cadeaus zijn de cadeaus waar ze het meeste aan hebben en dus krijgen ze dit het liefst. Uitzonderingen daargelaten worden ‘frutselcadeaus’, zoals bosjes bloemen en knuffels, niet op prijs gesteld.

De beste tip voor het kopen van een cadeau voor hem is informeren naar zijn interesses voor je gaat winkelen. Dit kun je subtiel of openlijk aan hem zelf doen (‘Heb je nog cadeauwensen?’), of je kunt zijn vriendengroep ondervragen. Als je een man niet goed kent, is het belangrijk te weten wat voor hobby’s hij heeft en wat zijn kledingstijl is. Sport hij veel? Misschien heeft hij wel iets aan een goede sporttas of een bon voor de sportwinkel, zodat hij zelf wat uit kan zoeken.

Let wel goed op met bonnen. Een bon van een kledingzaak cadeau geven maakt het merendeel van de mannen minder blij dan vrouwen. Kies voor een bon die ook online kan worden uitgegeven. Zo hoeft hij niet de stad in om te winkelen als hij daar niet van houdt. Mocht hij dat wel doen, dan heeft hij in elk geval de keuze.

Als je het echt niet meer weet, kun je altijd geld geven voor zijn verjaardag of andere speciale gelegenheid. Pak dit leuk in. Zo kun je je geld inwisselen voor kleingeld. Vul een bierglas met gele munten, de bovenkant van het glas met een laagje munten van twee euro. Geld als bier, ideaal voor de man die weleens een biertje drinkt.

Afbeelding: Flickr, Jill Clardy

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021