Excite

Bekende kerstverhalen over rendieren

De kerstman komt zijn cadeaus altijd brengen met zijn arrenslee. Hij heeft altijd 9 rendieren bij zich, namelijk Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donder, Blitzen en Rudolph. Vooral in Amerika zijn deze rendieren ontzettend populair, maar wij kennen ze ook wel. Vooral Rudolph is erg bekend. Dat is het rendier met de knalrode neus.

De rendieren kregen voor het eerst hun namen in 1822. Rudolph zat er toen nog niet bij en er waren slechts acht rendieren. Rudolph kwam er pas in 1939 bij. Dat kwam omdat er dat jaar een hele mistige avond was en de Kerstman niets kon zien vanuit zijn arrenslee. Hij besloot de hulp in te roepen van Rudolph, die een rode, lichtgevende neus heeft. Hiermee kon het rendier de weg verlichten voor de Kerstman. Eerder was Rudolph verstoten door zijn mederendieren, vanwege zijn opvallende rode neus. Maar omdat zijn neus duidelijk voor goede dingen zorgt, is hij tegenwoordig de bekendste van alle rendieren van de Kerstman. Er zijn zelfs liedjes over hem gezongen, waarvan Rudolf the Red-Nosed Reindeer toch wel de bekendste is. Dit nummer is geschreven door Johnny Marks in 1949.

Er zijn veel kerstverhalen verschenen over de negen rendieren en de Kerstman. Ze hebben samen in de afgelopen eeuwen erg veel meegemaakt. Sommige verhalen daarvan zijn verschenen in verhalenbundels, anderen worden door ouders aan hun kinderen verteld terwijl ze bij de kerstboom zitten. Het verhaal over Rudolph met zijn rode neus is doorgaans het bekendste verhaal over de rendieren van de Kerstman.

Afbeelding: Flickr account finny1975

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021