Excite

Bekend speelgoed blijft het goed doen

Vlak voor Sinterklaas en Kerst worden de winnaars van de jaarlijkse Speelgoed van het Jaar verkiezing weer bekend gemaakt. Een vakjury kiest in vijf categorieën evenzoveel speelgoedartikelen uit. Vervolgens bepalen de bezoekers van de verkiezingswebsite welk product zich speelgoed van het jaar mag noemen.

In 2010 was de opvallende winnaar in de hoogste leeftijdscategorie, twaalf jaar en ouder, het bordspel Tricoda. Bij dit spel moet je proberen als eerste een code te kraken. Net als bij de klassieker Wie Is Het kun je bij Tricoda de codes van je tegenstanders wel zien, maar die van jezelf niet. De jury noemde het spel zeer educatief, en het leert de speler eliminerend te werk te gaan.

Good-old Playmobil was ook in 2010 nog één van de winnaars. In de leeftijdscategorie vier tot zes ging de Grote Dierentuin van Playmobil met de prijs aan de haal. De dierentuin zou tijdloos zijn, en erg gedetailleerd. Natuurlijk werd ook hier de educatieve eigenschap van het spel benadrukt. Kinderen vergroten met de bouwsteentjes hun kennis van het dierenrijk.

En wie Playmobil zegt moet eigenlijk ook Lego zeggen. Het wereldberoemde speelgoedmerk ging er dit jaar met maar liefst twee prijzen vandoor. In de categorieën zes tot acht en acht tot twaalf won Lego met de Spellen Minotaurus, een spel dat kinderen zelf kunnen opbouwen en aanpassen, en de vrachttrein. De goedheiligman weet weer wat hij moet kopen voor zoete kinderen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Ian Muttoo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021