Excite

Bang Voor De Kerstman?

De Kerstman is natuurlijk een geweldige man. Hij gaat met zijn arrenslee de wereld over om de kinderen gelukkig te maken met pakjes. Hij ziet er daarnaast erg vrolijk uit, met zijn rood met witgekleurde kleding. Toch zijn kinderen snel bang voor deze lieve man.

Het is ergens best goed te begrijpen waarom kinderen bang zijn. Vooral jonge kinderen zijn zich nog niet vaak bewust van het vriendelijke karakter van de Kerstman. Ze zien vooral een grote man, met een dikke buik en een lange baard waardoor het gezicht amper te zien is. En daar moeten ze dan ook nog eens bij op schoot! Zoiets kan natuurlijk heel erg angstaanjagend overkomen.

Oudere kinderen zijn misschien bang voor de Kerstman, omdat ze niet willen dat hij begint over het kattenkwaad wat ze hebben uitgehaald. Misschien zijn ze ook bang dat ze geen cadeautje zullen krijgen. En stiekem ziet de Kerstman er toch wel eng uit.

Als je kind bang is voor de Kerstman, probeer dan rustig uit te leggen dat de Kerstman helemaal niets kwaads in zich heeft. En dat het een lieve en goede man is. Leg ook uit dat je kind niets verkeerds heeft gedaan en dat er niets is waar het zich voor hoeft te schamen. Bij de allerkleinsten kun je vooraf wellicht wat boekjes lezen over de Kerstman en wat tekenfilms laten zien. Dan zullen ze al snel bekender raken met de Kerstman. En als de kinderen toch bang zijn voor de Kerstman? Accepteer dit dan en dwing ze niet om dingen te doen die ze niet willen.

Afbeelding: Flickr account elpablo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021